Občanský zákoník - o těchto stránkách

Na těchto stránkách najdete přehledně zpracovaný zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který vstoupil v účinnost 1. 1. 2014. Nový občanský zákoník jsme rozdělili přehledně podle jeho jednotlivých částí, které najdete na horní liště. Nebo se můžete podívat na úplné znění občanského zákoníku, rozdělené pouze podle jeho struktury. Pokud však hledáte konkrétní ustanovení, nebo konkrétní paragraf občanského zákoníku, doporučujeme použít vyhledávání v občanském zákoníku. Naše hledání je nastavené pouze na občanský zákoník, rychle se tak dostanete přímo ke konkrétnímu paragrafu.

Pod každým ustanovením občanského zákoníku je otevřená diskuse. Snadno tak můžete přidat komentář k ustanovením nového občanského zákoníku, který může pomoci ostatním návštěvníkům webu. Stejně tak je možné pod každým ustanovením či příspěvkem diskutovat.

Kromě občanského zákoníku a jeho znění budeme na těchto stránkách přinášet také články o novém občanském zákoníku s výkladem jeho ustanovení a také vzory smluv a dokumentů. Na našich stránkách si také můžete kontrolovat, zda, kdy a jak byl občanský zákoník novelizován na stránce novely.

Občanský zákoník si můžete také zdarma stáhnout do svého počítače na stránce občanský zákoník ke stažení.


Již neúčinný občanský zákoník, zákon č. 40/1964 Sb., který platil do 13. 12. 2013, najdete zde – zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník

Žádné komentáře:

Okomentovat